Thursday, June 16, 2011

Phuket 16 juni 2011: KAKKI KODOK

WAS VANMIDDAG OP DE PASAR=IS VLAK BY MY  EN  2X PER WEEK STRUINT IK DAAR ROND. 


ZAG EEN KRAAM DIE GEVILDE KIKKERS VERKOCHT-EN IEMAND VERTELDE MY DAT IN HET REGENSEIZOEN DEZE KIKKERS POPULAIR EN VEELVULDIG AANWEZIG ZYN. 


IK WAS OP DE PASAR OM VIS VOOR MYN POES TE KOPEN EN OOK VERSE VIS VOOR MEZELF VANAVOND VOOR DINER MET RYST EN GEMENGDE GROENTE. 


DE KIKKERS LIETEN ME NIET LOS –WANT DE GEDACHTEN GINGEN TERUG NAAR DE BEGIN VYFTIGER JAREN IN JAKARTA. 


ALS WE MET EEN SCHIP BINNENLAGEN IN PRIOK OF BESTEMMING WACHTEND IN DE RUMAH BUBUR OF IN KALI MATI IN DOK LAGEN  OF OM WELKE REDEN DAN OOK IN PRIOK/JAKARTA WAREN GINGEN WE ALTYD ETEN IN DE LAMPENKAPPEN CHINEES OP GADJAH MADAH. 


HET RESTAURANT HAD CHINESE LAMPEN AAN DE MUUR –HET PLAFOND EN OP TAFEL VANDAAR DE NAAM EN HET WAS DICHTBY DE RUMAH BUBUR EN POPULAIR. 


WE ATEN DAAR KAKKI KODOK GORENG MENTEGA=GEBAKKEN KIKKERBILLETJES IN BOTER-DIE BESTELDEN WE NIET PER DOZYN MAAR PER GROS =EEN LEKKERNY=DIE GEWELDIG SMAAKTE BY EEN BIERTJE –EN DE CHINEES DEED ER EEN BEETJE EXTRA ZOUT OP =KREGEN WE MEER DORST BETEKENDE MEER BIER EN DIE OUWE CHINEES WIST HEEL GOED DAT ZE JE ARM VRETEN MAAR RYK ZUIPEN=MEESTAL WERD ER DAN NOG SOP KEPITING ASPERGE =KREEFTENSOEP MET ASPERGES-EN EEN BEETJE NASI GORENG NAGEGETEN= EEN VORSTEN MAALTYD =WANT HET ETEN AAN BOORD VAN DE KPM’ERS  WAS HELEMAAL NIET SLECHT MAAR  EEN BEETJE AFWISSELING WAS WEL NODIG. 


MET MYN MOEDER ZALIGER( DIE TOEN IN JAKARTA MET HAAR 2DE ECHTGENOOT WOONDE) GING IK OOK WEL EENS KODOK ETEN IN HET” VAN MOOK “ RESTAURANT OP GLODOK (VERNOEMD NAAR  VAN Mook de laatste hoge commisaris) die daar regelmatig kwam eten 
Maar dat was lang niet zo gezellig als met de maten want dan moet ik me netjes gedragen en met mes en vork eten en niet teveel bintangs drinken. 


Ook gingen myn gedachten terug naar Dolf Riks zaliger die ik kende van de zeevaartschool en een restaurant in Pattaya had waar hy de beste ryst tafel van Azie maakte en natuurlyk ook kakki kodok goreng maakte . 
Raar dat een stalletje op de pasar ineens  zoveel mooie en sentimentele herrrineringen oproept =het zal wel aan de wodka orange liggen  of gewoon dat ik een ouwe sentimentele Zeeman ben geworden=maar het moest van me af  en ik wil het ook niet nalezen of verberen-it comes from the heart. 


Hopenlyk zullen myn ouwe nog in leven zynde collega’s zich de lampenkappen chinees zich nog herrrinere sampai jumpa lagi  


Eus 
Ex vooraad KPM 

No comments:

Post a Comment