Wednesday, July 20, 2011

KERST 2007

het jaar is weer voorby gevlogen met de normale up'en downs.
het verlies van goeie vrienden#willem breebaart-jan de jong-eelke vd wetering#geeft verdriet. het jaar begon in januarie met een supercargo joppie in singapore -lekker voor de financieen. in maart naar myn huisje in phuket-vrystaand in doodlopend straatje naast een grote sawah-
2 slaapkamers -groot terras -tuintje en alles erop en eraan.geen buren lekker rustig. voor vrienden is er altyd plaats en staat het bier koud.


op 20 maart overleed het ouwe mens-zy had de leeftyd van de allersterksten.
myn zoon elmer en myn partner Tini hebben enorm geholpen met alles te regelen. kwam op 22 maart in amsterdam aan en op 25 maart werdt moeder gecremeerd. familie uit het hele land en belgie en vrienden van overal waren op de crematie aanwezig en dat was een enorme steun voor my. dank aan jullie allen. het feest na afloopvan de crematie was heel geslaagd, zoals moeder dat gewild had,geen tranen maar lekker eten ,een flinke borrel en veel verhalen en plezier. moeder was een heel byzonder mens en had een heel bewogen leven geleefd.


helaas moest ik het huis verlaten omdat ik geen gezamelyke huishouding had gevoerd de laatste 3 jaren van haar leven-regeltjes in de wet houden geen rekening met een zeeman. het is algemeen  bekend dat in a'dam  oud zuid-de oudjes  uit de huizen gepest worden. de huizen worden gebruikt voor witwassen van geld -gerenoveerd en voor gigantise bedragen worden verhuurd of doorverkocht .


het ontruimen van het huis was een hele klus -moeder woonde er vanaf 1944-en spaarde alles. het was heel emotioneel en een stukje van mezelf ging dood.


genoten heb ik van de KPM en KJCPL reunies .fyn zoveel vrienden en collega's te zien en te spreken . jammer dat er elk jaar een paar afvallen ,het stemt tot nadenken  en overtuigt my dat je van elke dag die je nog rest moet genieten-niks uitstellen tot morgen-en je laatste jas heeft geen zakken- so spend it like a sailor-iets waar ik nooit moeite mee gehad heb.


In juni trouwde myn oom Harrie -de jongste broer van myn moeder.
wy hebben er een enorm leuk feest van gemaakt in maastricht en ik heb familie leden ontmoet die ik in geen 30 jaar gezien had. een bezoek aan ouwe sobat bram de kubber en zyn lieve vrouw Inge in Alicante was een fyn uitstapje naar de zon heerlyke nassi gegeten waar inge een beul in is.


in september vertrok ik naar phuket voor een weekje . er was geen werk te krygen. midden sept ging kapitein Valmonte met pensioen en kreeg ik een uitnodiging om het feest by te wonen in Manilla. het was een schitterend feest  dat kunnen die filippinos heel goed.


na 3 dagen feesten ben ik naar Naic =cavite =vlakby pueto azul=gegaan om myn oude klasgenoot van de zeevaartschool =1949= cees vander does op te zoeken . hy was heel bly verrast. hy woont sinds zyn pensionering in het Filipina retirement pardise-een groot compex met kerk-zwembad -tennisbanen etc . heeft daar een mooie bungalow  met een hele grote tuin. na 3 dagen ouwe koeien uitde sloot halen en veel rum met calamaza juice weer vertrokken
naar Calatagan -het zuidpuntje van Luzon #14 graden noorderbr en 120 graden oosterlengte


een goede vriend en collega uit singapore had my zyn huis aangeboden aan het strand prachtig uitzicht over zee -kyk je op mindoro uit en zie je de schepen continu voorby varen het is een klein dorp -4 uur van uit manila met de auto.- het zal in de toekomst ontwikkeld worden voor het toerisme#ze waren een condominium aan het bouwen -een golfcourse etc#
nu is het erg stil -dichtsbyzynde stad 2uur met de auto-voor een paar weken oke maar niet om permanent te wonen. ik heb er 3 weken gelogeerd en genoten en een kleurtje opgedaan.


begin oct terug naar singapore-gelogeerd by vrienden #ex collega# het leven in de oost is zo heel anders als in ons kikkerlandje.#zoals alle oostgangers weten#iedereen is gastvry en maakt tyd voor je -altyd welkom -ook zonder afspraken -flexible ik ben reuze bly met al myn vrienden daar er is niet zoveel stress als hier, alhoewel de mensen heel hard werken -en geen 9 tot 5 baantjes- maar echt dag en nacht soms ploeteren. gesolliciteerd op een paar baantjes-geen geluk-denk dat de leeftyd mee gaat spelen. singapore is veel veranderd maar toch ook veel hetzelfde heb heel wat afgelopen. en gemeimerd over tempo doeloe op de kpm vloot =ouwe dag.


bezocht myn ouwe sobat joop wiss in Johor Baru-het gaat goed met hem en hy stuurt al zyn vrienden en collegas in holland de groeten en beste wensen voor 2008.


van JB naar KL =kuala lumpur  met de bus -kost heel weinig-prachtige moderne bussen - goeie wegen -mooi natuurschoon onderweg en lekker eten by de sanitaire stops KL is een grote moderne stad-alles erop en eraan-goede hotels tegen een redelyke prys veel bezienswaardigheden en natuurlyk heerlyk eten.
van KL naar kuala perlis =8 uur in de bus=comfortabel=kost 6 euro.
van kuala perlis met de ferry naar Langkawi= kost 3 euro=duurt 2 uur.
de ferry is een aanfluiting-ouwe slecht onderhouden scheepjes-dryvende doodskisten. daarom vliegen de meeste mensen van KL of penang of spore naar Langkawi. Langkawi is het grootste van een groep van 104 eilanden.
het is 500 viekante kilometr groot,heeft 50000 inwoners en is in 1986 duty free geworden. er zyn vele mythen over dit eiland . de naam komt van helang=adelaar en kawi = sterk een van de verhalen is dat Garuda #de mythise vogel die Vishnu vervoerde #hier een rustplaats 
gevonden heeft.


het eiland wordt door de malesise regering ontwikkeld voor het toerisme.
er is een internationale airport met dagelykse vluchten naar kl -penang singapore. een goed wegennet-veel resorts-goede hotels -weinig nachtleven -het eiland behoort totKedah en dat betekent dat het overwegend moslim is met de vrydag als zondag. dus geen sex industrie zoals in thailand en weinig nachtleven. erg veilig. buiten de steden veel maleise dorpen -met rystvelden -karbouwen en prachtig natuurschoon. het is een eldorado voor shopping omdat het duty free is. de weekenden komen veel mensen van het vaste land om inkopen te doen. alle credit kaarten worden geaccepteerd-telefoneren met een lokale zimcard is heel goedkoop eiland is echt een bezoek waard en je krygt waarde voor je geld-aanbevolen. ik was er 3 weken  en logeerde in de flat van myn vriend en collega Jelle de vries die met zyn lieve vrouw Susan hier hun summiere vrye tyd doorbrengen. ik ben een gezegend mens met zulke vrienden.


begin december met de ferry van Langkawi naar Sutan in thailand en met de bus naar phuket. myn huisje in orde gemaakt . myn gebit voor een paar centen laten repareren , van de tuin. de vogels ,tjittjaks,tokkees en slangen genoten , om van de zon en de zee maar niet te spreken. op 23 dec arriveerde in in het koude holland en zal de feestdagen doorbrengen met myn zoons en partner Tini  die allemaal hiermee ook hun beste wensen uitspreken.  ik type deze brief voor de 3de keer -de vorige 2 verdwenen in cyberspace en kan ik niet terug vinden. hopenlyk lukt het deze keer wel. dus een late kerstwens en al het goede voor 2008 toegewenst en hopenlyk tot ziens in het nieuwe jaar en dan in goede gezondheid-INSHALLAH


eus


ps vergeef my alle tik en taal fouten maar ik heb helaas geen secretaresse

No comments:

Post a Comment